1 Şubat 2011 Salı

Civilization of ottoman(Dünyaya ses getirecek oyun)

Oyun Hakkında;

Civilization Of Ottoman projesi tamamı Türk yazılım geliştiriciler tarafından
açık kaynak kodlu biçimde yapılan gerçek zamanlı strateji oyunudur. Oyun tamamen gönüllük esası ile geliştirilmekte olup oyunun gelişim sürecini hızlandırmak ve oyun yapımı konusunda kendisini geliştirmek isteyen yetenekli gençlere destek sağlamak amacı ile kurulan Türkiye Oyun Geliştirici Öğrenciler Grubu bünyesinde geliştirilmektedir. Türkiye Oyun Geliştirici Öğrenciler Grubu ve Civilization Of Ottoman ekibi hiçbir şekilde herhangi bir dış destek almamakla birlikte oyunun içeriği hakkında farklı bir kaynaktan esinlenmemektedir. Tek esinlenilen kaynak gururla söylediğimiz kahramanlıklarla dolu 700 yıla yakın tarihi ile göz kamaştıran Büyük Osmanlı İmparatorluğu’dur.

Oyunla birlikte oyuna ait motorlar sıfırdan geliştirilmektedir. Oyuna ait grafik ve yapay zekâ motorları Türkiye’nin ilk açık kaynak kodlu motorları olup, geliştirilen kader motoru dünyada ilk olma özelliği taşımaktadır.

Amaç

Türk ve dünya oyun sektöründe geliştirdiğimiz motorlarımız ve oyunlarımızla adımızdan ciddi olarak söz ettirmek var olan teknolojilerle yetinmeyip dünya oyun sektörüne yeni teknolojiler kazandırmak ve Türk oyun geliştiricilerin dünya oyun sektöründe ciddi söz sahibi olmasını sağlamaktır.

Ayrıca Osmanlı Devleti ile en parlak dönemlerinden birini yaşayan fakat yanlış yansıtılmalara maruz kalan Türk-İslam kültürünü en doğru biçimde yansıtarak insanlara kendi öz kültürümüzü tanıtmaktır. Bununla birlikte kültürümüzdeki önemli yapı taşlarından olan mimari eserlerimizi, sanatlarımızı ve diğer kültürel öğelerimizi oyuna doğru ve kaliteli biçimde yansıtarak kültürlerin beşiği olan güzel ülkemizin tanıtılmasına katkıda bulunmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder